DE KLANT

"Zou jij ons advies kunnen geven over ons interieur? We wonen nu zo'n 1,5 jaar in ons nieuwe huis en we willen nu eigenlijk alles goed aanpakken. De zithoek wordt eigenlijk het meest gebruikt als gameroom voor onze kinderen of als we lekker onderuit televisie willen kijken. We zitten vaak aan tafel, wat op zich prima is, omdat we daar heerlijk kunnen zitten met uitzicht op de tuin en daar ook goed kunnen werken. Maar het zou toch ook wel fijn zijn als we wat vaker in de zitkamer zouden gaan zitten, ook met visite. En we willen ook heel graag in de serre een gezellige zitplek creeëren!"

ZITKAMER

In de zitkamer heeft de diepe bank met chaise longue, plaats gemaakt voor 2 ruime banken met hocker in combinatie met een mooie fauteuil. Hierdoor ontstaan er veel zitplekken, waardoor er genoeg plaats is voor iedereen om goed te kunnen zitten. De losse hocker kan bij de bank gezet worden om lekker languit te kunnen zitten, maar kan bij visite ook makkelijk op een andere plek worden gezet om meer ruimte te maken of als extra zitplek gebruikt worden.
Het kleine karpet wordt vervangen door een groot karpet. Hierdoor wordt de breedte van de kamer geaccentueerd en ontstaat er een ruime zithoek. En natuurlijk is het karpet ook een heerlijke plek om op te zitten!
Goede verlichting in de zitkamer was ook erg belangrijk. Naast functionele verlichting om bij te kunnen lezen, wordt ook sfeerverlichting toegepast.

SERRE

De serre wordt een plek waar gerelaxed kan worden; even rustig een boek lezen of gezelllig bijkletsen. Door de meubels los in de ruimte te zetten en deze met elkaar te verbinden d.m.v. het ronde karpet, onstaat er een gezellig plekje wat echt even anders is dan de rest van het interieur. De bestaande boekenkast krijgt een metamorfose, zodat deze ook binnen het plan past.

EETKAMER

In de eetkamer komt een lange tafel in combinatie met verschillende eetkamerstoelen en een bankje. De kast in de eetkamer wordt verplaatst, zodat op die plek een werkhoekje voor de kinderen kan komen. Met het ontwerp en meubeladvies heb ik rekening gehouden met het feit dat er binnenkort in de achtergevel een glazen pui met zwart metalen kozijnen geplaatst wordt.

HAL

De grote houten klepbank (met het speelgoed van de kinderen erin) wordt verplaatst van de eetkamer naar de hal. Zo ontstaat daar een plekje waar de kinderen makkelijk bij hun speelgoed kunnen komen en daar ook lekker kunnen mee spelen in de ruime hal. Daarnaast zorgt de bank ook voor een goede connectie tussen hal en keuken: terwijl papa en mama aan het koken zijn, kunnen ze toch lekker met de kids kletsen als ze op de bank zitten.

KLEUREN

De basiskleuren van de zitkamer en serre worden rustig. Accessoires en schilderijen zorgen daar voor de kleuraccenten.
De klepbank in de hal krijgt een opvallende kleur. Zo heb je een leuke blikvanger als je binnenkomt en wordt het rustige kleurenpalet even doorbroken. De meubels in de eetkamer krijgen een combinatie van verschillende kleuren.

Laatste schilderkunstwerken

Recente interieurprojecten