DE KLANT

"We zijn heel blij met ons nieuwe huis, maar we missen eenheid in ons interieur. Onze meubels zijn niet echt op elkaar afgestemd en overal staat wat. De zithoek die we uit ons vorige huis hebben meegenomen is eigenlijk te groot voor dit huis. Door de diepe kozijnen en het donkere plafond is het huis heel donker, dus goede verlichting is belangrijk. En een kleurenadvies zouden we ook fijn vinden. We hoeven niet persé alles in één keer te veranderen, maar als we een basisplan hebben waar we steeds op terug kunnen vallen zou dat fijn zijn!"

UITDAGING

Het was een leuke uitdaging om meer licht in het interieur te krijgen! Maar het is gelukt op verschillende manieren: de donkerbruine balken in de kamer zijn wit geworden, er is een strak wit plafond gekomen i.pv. de donkere plafondplaten, de hoge inbouwkast tussen de keuken en woonkamer is weggehaald waardoor er meer daglicht vanuit de keuken in de woonkamer kwam en de donkere kleuren in de zithoek hebben plaatsgemaakt voor lichte kleuren. En het verlichtingsplan heeft ervoor gezorgd dat kunstlicht op logische plekken wordt toegepast.

ZITHOEK

De tweede uitdaging was om een zithoek te creeëren, rekening houdend met 2 verticale balken middenin de woonkamer. De drie banken zijn vervangen door één bank in combinatie met twee fauteuils, waardoor er veel meer loopruimte ontstaat. De smalle, halfhoge tv-kast is vervangen door een lowboard, wat zorgt voor een mooie breedtewerking in de kamer.
De open haard in de hoek van de woonkamer krijgt meer ruimte en wordt een gezellige plek waar je lekker kunt zitten.

EETHOEK

De eethoek wordt omgedraaid in de ruimte, waardoor de lengte van de kamer geaccentueerd wordt. Omdat de hoge inbouwkast tussen de keuken en de woonkamer wordt weggehaald, komt er een hoge vitrinekast naast de eettafel waar de bewoners veel spullen in kwijt kunnen.

WERKPLEK

De hoek in de kamer naast de eetkamertafel werd eigenlijk alleen gebruikt als opslagruimte met behulp van kasten en wandplanken. In het nieuwe plan is deze ruimte ingericht als werkplek. Hierdoor wordt de ruimte veel rustiger en krijgt deze meer functie. En omdat de ruimte door de trapkast aan het oog onttrokken wordt vanuit de zithoek, kun je met meerdere personen in de woonkamer bezig zijn met verschillende activiteiten (werken, tv kijken) zonder dat je last van elkaar hebt.

KLEUREN

Alhoewel de basiskleuren rustig zijn, mochten er van de bewoners ook best wel wat duidelijke kleuraccenten komen in het interieur. De wand achter het lowboard heeft een mooie lichtblauwe kleur gekregen. De fauteuils hebben een wat donkerder blauwe kleur gekregen. Samen met het leuke gedessineerde karpet met meerdere kleuren, een paar gekleurde bijzettafels en kastjes en de accessoires is er een mooi, evenwichtig kleurenpalet gekomen!

Laatste schilderkunstwerken

Recente interieurprojecten