DE KLANT

"Zou jij een keer bij ons langs willen komen om mee te denken over een nieuwe indeling voor ons kantoor? We willen een extra bureau op onze afdeling secretariaat, maar we weten niet goed hoe we hier ruimte voor kunnen creeëren. Verder willen we graag de twee balustrades in de ruimte dichtmaken met fotopanelen. Als je daar ook nog over mee wilt denken: graag!"

INDELING

Het hoofdkantoor van de stichting Tot Heil des Volks bevindt zich in een prachtig pand in Amsterdam. De bovenste verdiepingen zijn eerder dit jaar al opgeknapt. Nu is de begane grond aan de beurt.
Naast de entree is een voorruimte waar een tafel met stoelen staat en een kleine pantry. In deze ruimte komen alle medewerkers 's ochtends samen en wordt er tussen de middag gegeten. In het achterste gedeelte van de begane grond zijn de afdelingen secretariaat en financiële administratie werkzaam.
In het nieuwe plan komt ruimte voor een extra bureau, zodat de 3 medewerkers van het secretariaat dicht bij elkaar kunnen zitten en makkelijk kunnen overleggen. De bureaus van de financiele administratie worden logischer ingedeeld.
Er worden 2 kasten verwijderd, waardoor er meer ruimte ontstaat. De postvakjes worden verplaatst van het achterste gedeelte naar de voorruimte.

BALUSTRADES

In de kantoorruimte zijn twee trappen aan beide kanten van de ruimte. Via deze twee trappen kom je op twee smalle verdiepingsvloeren waar lange stellingkasten geplaatst zijn. Hierin bevindt zich de opslag van oa. archief, administratieve papieren en voorraadartikelen. Vóór deze stellingkasten stonden twee open balustrade.
In de nieuwe situatie zijn deze balustrades bekleed met dichte panelen. Wat geeft dat een rust! Ook zijn de stellingkasten grondig uitgezocht en opgeruimd, wat een veel beter overzicht geeft van dat wat er staat.

FOTOPANELEN EN FOTOBEHANG

Het idee was om foto's van Amsterdam op de panelen bij de balustrades te plaatsen. Maar deze zouden op die plek dan niet goed zichtbaar zijn voor iedereen.
In plaats daarvan zijn er twee grote fotopanelen boven de bureaus van het secretariaat geplaast en een groot fotobehangpaneel in de voorruimte. Deze foto's laten zien wat de Stichting doet: werkzaam zijn in het evangelie, onder de mensen in Amsterdam.
Het fotobehangpaneel in de voorruimte zorgt ervoor dat bezoekers direct bij binnenkomst een beeld krijgen van waar Tot Heil des Volks voor staat en zorgt voor heel wat meer sfeer in het eetgedeelte!

VOORRUIMTE

In de voorruimte is heel wat veranderd: de bestaande eethoek is vervangen voor een nieuwe tafel met een bankje en stoelen. Er zijn hangende kastjes aan de wand gekomen, oa. voor de postvakjes. De medewerkers die boven werken, hoeven hierdoor niet meer eerst naar achteren, maar kunnen hier hun post pakken en direct doorlopen naar de bovenste verdiepingen.
Ook de garderobe is vernieuwd, in dezelfde stijl als de hangende kastjes aan de wand, waardoor er een mooi geheel is ontstaan.
Door de veranderingen in de voorruimte is het nu èn leuk binnenkomen, èn een gezellige zitplek geworden!

KLEUREN EN MATERIALEN

Omdat er veel behoefte was aan rust, zijn de basiskleuren neutraal; zwart, wit en grijs.
De combinatie van zwart staal met hout, in de tafel en het bankje en in de hangende kastjes aan de wand, zorgen ervoor dat het niet té steriel wordt en dat er ook een fijne sfeer ontstaat.

Laatste schilderkunstwerken

Recente interieurprojecten