caroline visser 30 05 2016 0054 ronald de jong fotografieNa het volgen van een oriëntatiejaar op de Kunstacademie in Den Haag wist ik het zeker: hier wil ik een studie gaan doen! Ik koos voor de richting interieurarchitectuur, en ben 4 jaar intensief bezig geweest met het ontwerpen van interieurs, meubels en producten. Een extra leuke bijkomstigheid was, dat ik mijn liefde voor tekenen en schilderen hier goed in kwijt kon!

In 2004 ben ik afgestudeerd als interieurarchitect aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Aansluitend heb ik bijna 9 jaar gewerkt bij Van Til Interieur in Alkmaar. Een heel mooi bedrijf met een uitgebreid assortiment aan interieurinrichting.

UNIEK EN PERSOONLIJK

Bij Van Til vond ik vooral het maken van complete plannen voor de klant erg leuk om te doen. Na een bezoek van de klant aan de winkel , ging ik vaak eerst op bezoek bij de klant thuis. Aan de hand van de bouwtekeningen, foto's en gesprekken werkte ik vervolgens het idee verder uit. Vaak gingen er een paar gesprekken overheen voordat het definitieve plan op tafel lag. Het uitzoeken van de meubels, textiel en verlichting in de stijl wat de klant graag wilde en daarbij een mooie combinatie van kleuren, materialen en sfeer te maken, was telkens weer een superleuke uitdaging!

SAMEN BEDENKEN

Inmiddels ben ik voor mezelf begonnen waardoor ik klanten nog persoonlijker kan helpen, omdat ik niet meer gebonden ben aan een winkel waar ik voor werk. Samen met de klant bedenken wat de mogelijkheden zijn voor een nieuw interieur en het ontwerp vervolgens individueel en persoonlijk op de klant af te stemmen, vind ik daarbij erg belangrijk!

SAMENSMELTING TUSSEN KUNST EN INTERIEUR

Toen ik nog bij Van Til werkte, viel het me op dat er veel klanten in de winkel kwamen die -nadat zij hun interieur vernieuwd hadden- nog op zoek waren naar een bijpassend schilderij, maar daar eigenlijk niet goed uitkwamen. Vaak waren de schilderijen net niet goed van formaat, of kleur, of stijl... De meeste klanten hadden er al een lange zoektocht op zitten voordat ze iets vonden wat bij hen past.

Daardoor ontstond bij mij het idee dat het mooi zou zijn om ook daarin iets te kunnen betekenen! Een samensmelting te kunnen maken tussen kunst en interieur! Waarbij ik het dus heel belangrijk vind dat de schilderijen in stijl, kleur en afmeting passen in het interieur. En zelfs meer dan dat...: dat het een uniek en persoonlijk schilderij wordt, zelfs in onderwerp afgestemd op de persoon voor wie het schilderij is!

Het is telkens weer gaaf om te zien hoe een schilderij het interieur afmaakt als het uiteindelijk aan de muur hangt!

Het is voor mij elke weer bijzonder om een bijdrage te kunnen leveren aan iets wat zo persoonlijk is als je interieur!

Denk jij dat ik ook iets voor jou zou kunnen betekenen? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel me dan gerust!

Het lijkt me heel leuk om voor jou aan de slag te gaan!